Április 1-jétől egy könnyed méregtelenítést csinálok, amely alapvetően abból áll, hogy vegán és gluténmentes étrendet követek. Ezen kívül frissen préselt zöldség- és gyümölcsleveket iszok, valamint spirulinát és árpafüvet is beiktatok a mindennapjaimba.
Úgyhogy az elkövetkező hetek ajánlója is ezt az elvet fogja tükrözni. 🙂
Mivel a reggelt 1 csésze (0,5 l) citromos vízzel kezdem, majd ezután jön a szokásos gyógyteám, nem sokkal utána pedig a gyümölcslé, ezért nem csinálok komolyabb reggelit. Viszont egy könnyed chiamagos finomság még belefér a délelőttömbe.
Ebédre egy egyszerű borsólevest készítek, amelyben a levesbetét a tészta helyett köles lesz.
Hozzávalók:
- 20 dkg zöldborsó
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 kisebb paszternák
- 1 szelet zeller
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 marék köles
- himalája só, bors, lestyán, petrezselyem levél
- 1 teáskanál pirospaprika
Így készítsd el:
- A kókuszolajat olvaszd fel, majd az összes zöldség mehet a tálba. 4-5 percig kevergesd, hogy kellően átforrósodjanak.
- Tegyél rá 1 teáskanál pirospaprikát, majd öntsd fel vízzel.
- Fűszerezd, és 15 perc alatt főzd roppanósra a zöldségeket.
- Add hozzá a jól átmosott kölest, és már csak készre kell főzni.
A főétel pedig sütőben sült zöldség, amely elsősorban batátából készül, de egy kevéske krumpli, hagyma, fokhagyma, paprika és zöldbab is kerül bele. A tetejét megszórhatjuk pirított tökmaggal és feltétlenül kerüljön mellé egy adag zöldsaláta is.
Vacsorára Zsófi lányom kedvence lesz, a grillezett burgonyasaláta, amelyben ugyanannyi paradicsom van, mint krumpli.
Természetesen a nap folyamán megiszom a zöldség- és gyümölcsleveimet, és elkészítem a spirulinás turmixomat is.
Tartsatok velem a mindennapokban. Segítsük és támogassuk egymást ebben a méregtelenítésben.