Szoktál bolti müzlit vásárolni? Nos, legközelebb ne tedd. Már csak azért sem, mert sokkal olcsóbbat és finomabbat tudsz magadnak készíteni. 🙂 A képen látható  müzlit a nagylányom keverte össze. Tett bele cukormentes kukoricapelyhet, puffasztott amarántot, csokiforgácsot, mazsolát és diót is. Úgy szemre, semmit sem méricskélt. 🙂  De nem kell ám ragaszkodni a megadott alapanyagokhoz, bátran keverd össze a neked tetszőket.

muzli

A főétel egy töltött padlizsán, amelybe egy csicseriborós ragu került, bulgurral turbózva.

Hozzávalók:

  • 2 szép nagy padlizsán
  • 1 csésze főtt csicseriborsó
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 4 dl paradicsompüré
  • 1 szép vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csésze főtt bulgur
  • só, bors, chili

Elkészítése:

  1. A padlizsánt vágd ketté, és szedd ki a belsejét annyira, hogy kb. 3-4 mm-es vastag széle maradjon.
  2. Készíts egy paradicsomos ragut. A kókuszolajon dinszteld meg az apró kockára vágott vöröshagymát és reszeld bele a fokhagymát is. Süsd össze. Add hozzá a kiszedett padlizsánt, amit előtte felkockáztál.
  3. Kb. 5 perc elteltével mehet hozzá a csicseriborsó és a paradicsompüré. Fűszerezd. Mintegy 15 perc alatt főzd össze.
  4. Közben a bulgurt is főzd meg, én egyszerűen így szoktam. Jó fokhagymásan. 🙂 Keverd a paradicsomos raguhoz. Ezzel töltsd meg a padlizsánokat.
  5. Előmelegített sütőben, 20 perc alatt süsd össze.

padlizsan-hajo

Vacsira pedig ezt a gyönyörű almarózsát ajánlom. Egy kicsit időigényes az elkészítése, mert én kelt tésztát készítettem hozzá. De ha te tudsz venni teljes kiőrlésű lisztből készült leveles tésztát, akkor fél óra alatt elkészül.

04

Csodás napot kívánok nektek!