Újra hozok nektek egy igazán kívánatos és húsmentes menüajánlót. Ilyenkor télen kifejezetten hasznosak a hüvelyesek, főleg akkor, ha azt még csíráztatjuk is. Miért is jó ez? Emészthetőbb, hamarabb megfő, a keményítő egyszerű cukorrá, a fehérje aminosavvá és peptonná, a nyers zsír szabad zsírsavvá alakul. A barnalencse különösen könnyen kicsírázik. 1 éjszakai áztatás után leszűrjük, betesszük a hűtőbe, és másnap ott is vannak a csírák. Persze csak akkor, ha nincs a lencse valamivel kezelve. De nekem eddig mindig kicsírázott. Szóval, ebből a lencséből készíthetünk egy igazán ízletes, zöldséges lencselevest.

A főétel egy magyaros étel, újragondolva. Legalábbis bennem mélyen él a gyermekkori emlék a krumplis tésztáról, amelyet most egy kissé megreformáltam. Igen…. a hagyományos, magyar ételeket is el lehet készíteni egészségesen.

Vacsorára szintén egy hagyományos magyar ételt hoztam nektek, természetesen ez is újragondolt, tejmentes, barnarizzsel és mézzel készült.

Ugye nem is volt nehéz ezt a napot húsmentesen eltölteni?