Most, hogy eljött a 40 napos böjt időszaka, kifejezetten hasznos lehet számotokra ez a sorozat. Fontos, hogy a szervezetünknek megadjuk a lehetőséget a tisztulásra, hagyjuk el a húst és a nehéz, zsíros ételeket. Előtérbe kerülnek a téli zöldségek, a hüvelyesek és legújabb kedvenceim, a különböző magkrémek.

Isteni finom Rapunzel magkrémeket vásároltam, melyeket iziben ki is próbáltam, és finomabbnál finomabb ételek kerekedtek ki belőle.

Reggelire egy egyszerű narancsos zabkását készítsünk, melyet mandulakrémmel dúsítsunk. Bármilyen gyümölcsöt tehetünk hozzá, nekem most banán került bele.

mandulavajas-zabkasa

Brokkoli, brokkoli, brokkoli. Ilyenkor télen szinte naponta kerül az asztalra. Egy kis karfiollal kombinálva ízekben gazdag krémlevest készíthetünk. Tudjátok, hogy miért egyetek jó sok brokkolit? Gazdag pantoténsavban, A- és C vitaminban, természetes foszfor, vas és B vitamin forrás. Oldható rostjainak köszönhetően jótékonyan hat a belekre, az emésztésre. Rákmegelőző hatását a benne lévő kén-alapú szulforafánnak köszönheti.

brokkolis-karfiolos-leves

Az egyszerűen elkészíthető köleses főételbe is kerül brokkoli, valamint tehetünk bele kápia paprikát, vagy akár sült gombát is. De zöldfűszeres kecskesajttal vagy fetasajttal is ízesíthetjük.

brokkolis-koles

Délután egy egyszerű müzli elűzi a hirtelen fellépő éhséget, de egy finom kakaóval (természetesen növényi tejjel) még vacsorára is tökéletes lehet. Ez a müzli valójában egy fehérje bomba, amelybe került puffasztott quinoa, zabpehely, kendermag, sőt még Rapunzel mogyorókrém is.

mogyoros-muzli

Estére egy pici előkészület szükséges, vagyis legyen otthon főtt csicseriborsó. Ebben az esetben fél óra alatt tálalható is a vacsora.

batatas-csicseri

Remélem találsz az ajánlatok között neked tetszőt, amelyet el is készítesz a családod és magad örömére.