Ahogy Kabos Gyula mondta a Hyppolitban: a hagymához is hagymát eszem. Menüajánlatomat végignézve, mostanában nálam is lassan ez fog bekövetkezni. Póré-, lila-, és vöröshagyma. Persze azért vannak egyéb hozzávalók is. 🙂

Előételnek, vagy akár délután uzsonnára bemutatok egy medvehagymás kölestekercset.

01-medvehagymas-kolestekercs


A következő fogás szerintem a világ legegyszerűbben elkészíthető levese.
Zellerkrémleves vegán módra, ha szeretjük, medvehagymával, pirított magokkal ízesítve.

02-zellerkremleves-medvehagymaval


Főételnek egytálételt választottam:
karfiol batátával. Igencsak látványos, színes ételről van szó, előnye még, hogy nagyon gyorsan elkészíthető.

03-karfiol-batataval


A desszert
tápiókapuding csokikrémmel. Először körülbelül egy hónapja ettem ilyet életemben, viszont azóta hetente muszáj fogyasztanom. Remélem másoknak is ízleni fog 🙂

04-tapiokapuding-csokikremmel

Az egyszerűen, gyorsan elkészíthető ételeknek az is az előnye, hogy több időnk marad arra, hogy a szabadban sétáljunk, túrázzunk, kertészkedjünk, hiszen ha belegondolok, hogy szerdától mennyire melegedett az idő, azt hiszem kijelenthetjük, hogy visszafordíthatatlanul itt a tavasz! Jó főzést és szép hétvégét mindenkinek!

Tóth Tibor
termeszetestalpmasszazs.hu