Már évek óta legalább hetente egyszer fogyasztom szezonjában a zöldspárgát, azt hiszem idén is már megettem az egész évre valót. Ebben a rizottó receptben másik nagy kedvencemmel, a sült paprikával kombináltam.
Mutatok még két variációt erre a nagyon egészséges és finom zöldségre. Az egyiken gyakorlatilag az előző recept köleses-paradicsomos változata látható:
A másikon párolt spárga, sűrű, lecsós szósszal és hajdinával tálalva:
Ez a desszert talán a világ legegyszerűbb édessége a sokoldalú chia maggal. 5-10 perc az elkészítése. A hozzávalókon kívül csak egy turmix kell hozzá. Az sem mellékes, hogy a nyári hőségben nem kell a tűzhelyet bemelegíteni a konyhában…
Végül egy szendvicskrém ínyenceknek, többek között padlizsánból és rukkolából:
Szép hétvégét mindenkinek!
Tóth Tibor
termeszetestalpmasszazs.hu