Lehetőség szerint igyekszem az évszakoknak megfelelően főzni, így megpróbáltam az őszhöz, hidegebb időhöz igazítani menüajánlatom. Továbbra is a könnyen elkészíthető, egyszerű ételeket szeretem leginkább, így ezeket a fogásokat szívből ajánlom kezdőknek, időhiányban szenvedőknek is…

Ha levesről van szó, a sűrűbb, kiadósabb változatot kedvelem. Így mi más lehet az első fogás, mint egy krémleves, most éppen póréhagymából. A tálaláskor hozzáadott pirított tökmaggal, reszelt sajttal igazi ínyenc étel kerül az asztalra, annak ellenére, hogy mennyire könnyű elkészíteni.

porehagyma-kremleves

Cukkini, gomba, kelkáposzta. Azon kevés ételek közé tartoznak nálam, melyekkel nem vagyok túl jó barátságban. Ráadásul töményen nem is fogyaszthatom egyiket sem. Viszont valamiért nemrég megkívántam a kelkáposztát. Persze nem vittem túlzásba, a főételnek csak egy része lett a kel, rakott kelkáposztát készítettem vega változatban, meglehetősen jól sikerült. Hogy mit tettem bele hús helyett és miért ez az ajánlat? A receptből kiderül…

rakott-kel-vega

Talán sokan vagyunk úgy, hogy a bolti süteményeket nem annyira részesítjük előnyben, ám nem mindig van időnk sokáig a konyhában sütögetni. Egyébként meg jó lenne valami egyszerű pl. a reggeli habos kávé mellé. Néha „rámjön” a mákmánia, ekkor gyorsan kell ennem mákot, és lehetőleg sokat. Szóval valahogy így esett a választásom erre a mákos piskótára.

makos-piskota

Szép őszi hétvégét és jó főzést kívánok mindenkinek!

Tóth Tibor

termeszetestalpmasszazs.hu