Ki szereti a tejbegrízt? Szerintem sokan felnyújtják a kezüket. 🙂  Nos, én is… de mivel már jó sok éve nem iszom tehéntejet, és a glutént is kerülöm (bár lehet kapni teljes kiőrlésű búzadarát), így rizsdarával készítem, amit pelyhesítővel szoktam megtörni. Úgyhogy a most ajánlott tejbegríz vegán és gluténmentes is.

vegan-tejbegriz

Ebédre készítsünk egy paradicsomos vöröslencse levest, amely több visszajelzés alapján is igen sikeres még a férfiak körében is.

paradicsomos-lencseleves

A főétel egy indiai ízesítésű csicseriborsós piláf, amelynek nagy előnye, hogy a zöldségeket és akár a hüvelyeseket is kedvünk szerint variálhatjuk. Természetesen a curry, a római kömény, a gyömbér és a chili ne maradjon ki belőle.

pilaf

Ha a kamrádban van egy kevéske fonnyadó alma, amit már ide-oda pakolgatsz, mert senki sem akarja megenni, akkor készíts belőle egy tortát… és még csak sütni sem kell. Érdemes a délelőtti órákban összeállítani, hogy délutánra kellően összeérjen.

almatorta

Nagyon gyakori vendég nálunk a pizza, amelyet többféleképpen szoktam készíteni. Ebben a receptben háromféle feltétet javaslok, de tetszés szerint te is tehetsz rá más finomságokat.

mini-pizza

Remélem lesz olyan recept, amelyik elnyeri a tetszésedet, ebben az esetben nyomj egy like-ot. 🙂