Azt hiszem valahol a tél és a tavasz határán vagyunk, ez a receptajánlóban is tükröződik. A batátát, vöröslencsét inkább még a hideg évszakhoz kapcsolnám, viszont már sikerült beszereznem egy csokor medvehagymát, ami pedig egyértelműen a tavasz előhírnöke.

Batáta krémleves az első ajánlatom. Ennél egyszerűbbet nehezen tudnék elképzelni. Viszont az íze, isteni. Ha van időnk, próbáljuk ki az „extra” változatot, pirított zöldségekkel…

01-batata-kremleves

 

A főétel egy kiadós, igencsak laktató vöröslencse ragu rizzsel. A fűszerezése indiai, aki szereti a csípős ízeket, erősebb, pikánsabb változatban is elkészítheti.

02-voroslencse-ragu

 

Szeretek új dolgokat kipróbálni, de azért időnként megkívánom a „hagyományos” desszerteket. Persze igyekszem elkészíteni minél egészségesebb változatban. Mai desszertajánlatom a kókuszkocka teljes kiőrlésű tönkölylisztből, tojás- és tejmentesen.

03-kokuszkocka

 

A délutáni éhség ellen pedig süthetünk egy szintén könnyen elkészíthető medvehagymás-szezámos pogácsát. A fotón látszik, hogy nem használtam a kerek pogácsaszaggatót, bevallom őszintén lusta voltam újra meg újra összegyúrni, így pizzaszeletelővel két perc alatt az egészet felvágtam. Az íze ugyanaz, csak kissé „szögletesebb” a kinézete.

04-medvehagymas-pogacsa-01

Amennyiben kevés időnk van, a krémleves és az előbb említett pogácsa is elég lehet ebédre. Garantáltan jól lakunk úgy is.

 

Tóth Tibor

termeszetestalpmasszazs.hu