• A sárgarépa tartalmaz kalciumot, káliumot, foszfort, vasat, magnéziumot, krómot, sót, A-, B- provitamin komplex, C-, E-, G- és K-vitaminokat.
  • Nagy mennyiségben található benne béta-karotin, amelynek fontos szerepe jut az emberi szervezetben, a zsírban oldódó A- és D-vitamin képződésében.
  • Érdemes zsiradékkal együtt fogyasztani, hogy fel tudjon szívódni a béta-karotin.
  • Ha sok a vérben a béta-karotin, akkor a bőr kevésbé érzékeny a napsugárzással szemben.
  • A magas béta-karotin szint csökkenti az ízületi gyulladás kockázatát.
  • Gyermekkorban hozzásegít a csontozat és a fogazat fejlődéséhez.
  • Elősegíti a vér savtalanítását, ami a máj működésében játszik létfontosságú szerepet. Ha a máj tisztulása megindult, a gyógyulás egész láncolatát vonja maga után. A máj leterhelése láthatóan a bőr állapotán nyilvánul meg. A nehézfémek raktározása is a máj feladata. A máj leterhelésének következtében a fémek a sejtek közé is bejutnak. A sárgarépa segít kivonni ezeket a fémeket.
  • A rákos daganatok közül a leghatásosabb a tüdőrákra, általánosságban a gyulladásokra és fertőzésekre hat gyógyítóan.
  • Az emésztésben hatékonyan vesz részt, tisztítja a beleket, biztosítja a megfelelő székletet.
  • Serkenti a mellékvesék munkáját és ez által a hasnyálmirigy működését is.
  • Általánosságban a gyulladás az, amelyre gyógyítólag hat a sárgarépa-lé, s ide tartozik a fertőzés is. A rákos daganatok közül a leghatásosabb a tüdőrákra.
  • Segít a szürkületi vakság legyőzésében, javítja a látást.