• Az egyik olyan zöldség, ami a leghatékonyabban segít megelőzni a folyadék felgyülemlését a májban, belekben, tüdőben, de főként a vesékben, egyszóval vízhajtó hatású. Ezt magas kálium tartalmának köszönhetjük.
  • Vértisztító, májvédő.
  • Fogyasztása ajánlott: ízületi, reumás betegségek, köszvény, veseproblémák, fizikai és szellemi fáradtság, ásványi anyag hiány esetén.
  • Fruktooligo-szaharidokat tartalmaz, ez egy speciális étrendi rost, mely növeli a hasznos laktobacillusok számát a vastagbélben. Szabályozza a koleszterin szintet is.
  • Jó hatással van számos belső elválasztású mirigyre, így az agyalapi mirigyre, a mellékvesékre a pajzs- és a tobozmirigyre.
  • Nagy mennyiséget tartalmaz az aszparagin nevű savból, ezért már önmagában kitűnő vértisztító, lúgosító. Az aszparagin (a-amino-borostyánkősav-amid) fehérjealkotó aminosav.
  • A túlzott húsfogyasztás következtében a húsban lévő húgykősav kicsapódik és lerakódik a szervezet csuklóiban az izomzatban és állandóan vagy időszakosan ingerli környezetét. Az aszparaginsav oldja ezeket a köveket.
  • Kiváló folsav és E vitamin forrás.
  • Komoly gyulladásos megbetegedésekben nem ajánlott túlzott mértékű fogyasztása, illetve ilyenkor célszerű magnéziumban és C vitaminban gazdag ételekkel párosítani.
  • Mivel gyorsan fejlődik, semmiféle növényvédő szer használata nem szükséges táplálásához.
  • Spárga tartalmú ételek fogyasztása után a vizelet szaga kellemetlen lehet, ami jelzi kiváló tisztító hatását!