• Erősen hűtő hatású, inkább nyáron fogyasszuk.
  • Tisztító, gyulladáscsökkentő hatású, nyugtatja a gyomrot.
  • Külsőleg: csökkenti a bőr allergiás tüneteit, tisztítja a bőrt, összehúzza a pórusokat, kiszáradt bőrt hidratálja.
  • Az uborka kiemelten lúgosító hatású növény, segít helyreállítani a szervezet pH-értékét.
  • Káliumban gazdag, így jótékony hatással van a vesék működésére, gyorsítja a méregtelenítést.
  • Az uborka nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, vasat, foszfort, kalciumot, A-, B1- és B2-vitamint.
  • Az ajurvédában már régóta ismert, mint kitűnő emésztésjavító táplálék, de fontos szerepe van az immunrendszer erősítésében is.
  • Hatékonyan csökkenti a testzsírt, és segít a fogyásban.
  • Páratlan természetes gyógymód lehet a cukorbetegségre. Csökkenti a vércukorszintet, mégpedig úgy, hogy nem több inzulin bevitelét biztosítja, hanem a szervezet saját inzulinjának a felhasználását teszi hatékonyabbá.
  • Levét reumatikus fájdalmak ellen is jó hatásúnak tartják.