Minden héten egy könyv!

Szeretem a könyveket. Szerintem könyv nélkül üresek vagyunk. Olyan hatalmas tudás van bennük, hogy minél többet olvasunk, annál többre vágyunk. Mint a drog… na nem mintha tudnám, milyen az, még a cigit sem próbáltam ki soha… csak sejtem. 😀 Függővé tud válni az ember tőle. Csak egy a baj vele, hogy a nap 24 órából áll, és az olvasás nagyon nem fér bele. Vagyis a tudományok iránti érdeklődésem miatt szakkönyveket olvasok, de szépirodalmat nem.

Szerencsésnek mondhatom magam, mivel a tudás házában (könyvtár) dolgozok, ahol nap mint nap olyan értékes kincsek kerülnek a kezembe, hogy azokat el kell olvasnom. Alapvetően én könyvtári jelzetekben (ETO) gondolkodok, érdekel a

 • 133 A szellem filozófiája, pl. Feng shui
 • 370 Nevelés
 • 610 Orvostudomány, egészségügy
 • 641 Konyha, főzés, szakácskönyvek
 • 643 Lakás, lakberendezés
 • 681 Számítástechnika
 • 931 Ókori történelem
 • 943.9 Magyar történelem

Meg mindazok, amelyek a kezembe akadnak a könyvek visszapakolása során. 🙂

Most pl. ezek a könyvek vannak nálam, elolvasásra várnak.

 1. Gyarmati Katalin: Kamaszmentő (370 G79)
 2. David Servan-Schreiber: A rák ellen: egy új életmód (616 S 52)
 3. Ailen Ludington: Életmódváltozás hétről hétre (613 L 89)
 4. Jenny Sutcliffe: Hátfájósók kézikönyve (616 S 98)
 5. Az ősz ízei: vegán szakácskönyv (641 Ö 78)

Na de mi a helyzet a szépirodalommal? Ezekre is szükség lenne, mint “szellemi táplálékra”, de már nem is emlékszem, mikor olvastam utoljára regényt. Úgyhogy elhatároztam, hogy minden héten elolvasok egyet. Na de mikor? Ez jó kérdés. Reggel 5-kor kelek, napközben dolgozok, azután gyerekek, csak az este marad. Úgy tervezem, hogy amelyik nap nem futok, akkor azokon az estéken egy órát olvasok. Hát, hogy ezt hogyan fogom tudni betartani, arról egy hónap múlva írni fogok.

Most ezeket a könyveket hoztam haza a könyvtárból. Olyanokat válogattam, amelyek nem “csepegnek” a szerelemtől és a vértől sem 😀 , de azért izgalmasak.

 1. Nicholas Sparks: Hosszú utazás (S 84)
 2. Szabó Magda: Az ajtó (Sz 19). Ebből film is készült, a könyv elolvasása után megnézem.
 3. J.M. Lee: Szökés a paradicsomból (L 42)
 4. Berkesi András: Vakvágányon ; Aki az ördöggel cimborál (B55)

Nos… ezek a tervek…de ahogy a mondás is tartja… Ember tervez, isten végez… Velem tartasz? Holnap térj be egy könyvtárba, és kölcsönözd ki ezeket a könyveket… aztán egy hónap múlva beszélünk róla.

Most megyek is, és elkezdem a Berkesi könyvet…. igaz, ma futottam, de holnap vasárnap, és még csak 1 óra múlva lesz éjfél. 🙂

Riczu Anikó