Reggel többnyire zabból készítek kását, de ezt az aszaltgyümölcsös édes puliszkát is érdemes kipróbálni. Hagyományos erdélyi étel a puliszka (kukoricagánica, kukoricamálé, ganca, sült változata a görhe, polenta elnevezés olasz eredetű), amely kukoricadarából készült. Pici sóval vízben főzték meg keményre, majd ezt feldarabolták, és tejjel kínálták. Én viszont egy kicsit megreformáltam, hogy a gyerekeim is szívesen egyék reggelire. Kölesliszttel társítva, mazsolával és kókuszreszelékkel turbózva igazán ízletes kásaétel kerekedik ki belőle.

kukoricas-koleskasa

Újabb medvehagyma… hát igen, mit csináljak, ha itt a medvehagyma szezon. 🙂 Egyébként ebből a sárgaborsó krémlevesből elhagyható a medvehagyma, akkor csak fokhagymás lesz… úgy is finom.

medvehagymas-sargaborso-leves

Nagy főzőcskézést nem igényel ez a főétel. Nagy kedvencünk ez a mustármagos répasaláta, gyakran kerül az asztalra. Most egyszerűen barnarizst főztem hozzá, amelyhez grilleztem zöldségeket (zellert, kápia paprikát, sárgarépát, padlizsánt). Ennyi… ugye, nem is bonyolult?

grillezett-zoldseg-repsalataval

Uzsonnára egy gyors pohárkrém, amelynek a chiamag a szíve-lelke. Most erdei gyümölccsel készítettem, de te ezen nyugodtan változtathatsz. A szárított hajdinacsírát kihagyhatod, de nem érdemes. Itt olvashatsz a csíráztatás mozzanatairól.

05-poharkrem

Egy kedves ismerősöm receptje ez a gombapástétom, amely jó kis házi kenyérrel és sok-sok zöldséggel finom vacsora lesz.

gombapastetom