Április 1-jétől egy könnyed méregtelenítést csinálok, amely alapvetően abból áll, hogy vegán és gluténmentes étrendet követek. Ezen kívül frissen préselt zöldség- és gyümölcsleveket iszok, valamint spirulinát és árpafüvet is beiktatok a mindennapjaimba.

Úgyhogy az elkövetkező hetek ajánlója is ezt az elvet fogja tükrözni. 🙂

Mivel a reggelt 1 csésze (0,5 l) citromos vízzel kezdem, majd ezután jön a szokásos gyógyteám, nem sokkal utána pedig a gyümölcslé, ezért nem csinálok komolyabb reggelit. Viszont egy könnyed chiamagos finomság még belefér a délelőttömbe.

chiamagos-reggeli

Ebédre egy egyszerű borsólevest készítek, amelyben a levesbetét a tészta helyett köles lesz.

Hozzávalók:

  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb paszternák
  • 1 szelet zeller
  •  1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 marék köles
  • himalája só, bors, lestyán, petrezselyem levél
  • 1 teáskanál pirospaprika

Így készítsd el:

  1. A kókuszolajat olvaszd fel, majd az összes zöldség mehet a tálba. 4-5 percig kevergesd, hogy kellően átforrósodjanak.
  2. Tegyél rá 1 teáskanál pirospaprikát, majd öntsd fel vízzel.
  3. Fűszerezd, és 15 perc alatt főzd roppanósra a zöldségeket.
  4. Add hozzá a jól átmosott kölest, és már csak készre kell főzni.

borsóleves

A főétel pedig sütőben sült zöldség, amely elsősorban batátából készül, de egy kevéske krumpli, hagyma, fokhagyma, paprika és zöldbab is  kerül bele. A tetejét megszórhatjuk pirított tökmaggal és feltétlenül kerüljön mellé egy adag zöldsaláta is.

sult-batata

Vacsorára Zsófi lányom kedvence lesz, a grillezett burgonyasaláta, amelyben ugyanannyi paradicsom van, mint krumpli.

grillezett-burgonyasalata

Természetesen a nap folyamán megiszom a zöldség- és gyümölcsleveimet, és elkészítem a spirulinás turmixomat is.

zoldseg-gyumollevek

Tartsatok velem a mindennapokban. Segítsük és támogassuk egymást ebben a méregtelenítésben.

Kérünk kedveld és oszd meg ha tetszett! Köszönjük