Mivel szoktátok kezdeni a napot? Kávéval? Nos, egy remek alternatívát javaslok… ez nem más, mint a MACAcchino. Nagyon finom, de ha te kávésabb ízre vágysz, akkor tegyél még hozzá 1 teáskanál gabonakávét.

macacchino

A vöröslencse nekem nagy kedvencem, gyakran készítek belőle valamilyen ízletes ételt.. Igazából ezt a levest a barátaimmal ettem egy vegán étteremben, úgyhogy azt az ízt szerettem volna reprodukálni. Indiai, kókuszkrémes és csípős… ez a currys vöröslencse leves. Bátran próbáljátok ki, ha kifejezetten az indiai ízek rajongója vagy, akkor kókuszkrémmel, de anélkül is nagyon finom.

currys-leves

Szoktatok csalánteát inni? … és csalánt enni? A népi gyógyászat kiemelkedően fontos gyógynövénye a csalán. Úgy veszem észre, hogy az elmúlt években a medvehagyma eléggé a háttérbe szorította, pedig ez is van olyan értékes, mint a macihagyma. 🙂 Nagyanyáink a mindennapi étkezéseikbe is beiktatták a csalánt, nemcsak teát készítettek belőle, hanem salátát, leveseket, mártásokat, főzelékeket is. De akár házi pizzafeltétként is megállja a helyét. Úgyhogy irány az erdő, mező… gyűjtsünk egy főzelékre valót.

csalanfozelek

Vacsorára mit szólnátok egy csokis tejberizshez? Szerintem a gyerekek sem fognak nemet mondani. 🙂

tejberizs

Egy újabb húsmentes nappal sokat tettünk magunkért, az állatokért  és a Földért is. 🙂