Imádom ezeket a napsütéses és meleg évszakokat, szinte hétről hétre újabb gyümölcsök és zöldségek kerülhetnek a tányérunkra. Múlt héten az eper volt az újdonság, most a cseresznye. A tálat magam elé veszem, és csak eszem… csak eszem… de egy keveset azért hagyok ehhez a turmixhoz. 😀 A citromfű is egyre több helyet foglal el a fűszerkertemben, szinte már kiirthatatlan. Pedig csak egy kis cserépben kezdte az életét úgy 3 évvel ezelőtt. 🙂 Reggelire gyors és finom ez a cseresznyés-citromfüves smoothie, ha csak pár perced van az indulás előtt.

cseresznyes-turmix

Ebédre egy igazán intenzív színű levest készíthetsz, de ne riadj meg tőle. Minél zöldebb, annál több benne  a klorofill. Ez a kelkáposzta krémleves valóban üde színfoltja lesz az ebédednek.

kelkaposzta-kremleves

A főétel egy egyszerű sárgaborsó főzelék, amelyhez parboiled rizst és padlizsános lecsót főztem. Nagyon jó párosítás, érdemes kipróbálni.

sargaborso-fozelek

Ha délutánra megéheznél, pár perc alatt „dobj össze” egy pohárkrémet. A morzsában lévő hajdinacsírát kihagyhatod belőle, de megsúgom neked, hogy nagyon könnyen tudunk hajdinát csíráztatni.

cseresznyes-poharkrem

Amennyiben úgy készíted a padlizsános lecsót, hogy estére is maradjon belőle egy kevéske, akkor „megúsztál” egy főzést. Ugyanis csak egyszerűen botmixerezd össze, és már kenheted is a tönkölyös zsömlédre vagy a kenyeredre.

padlizsan-kenoke

Napsütéses és gyümölcsös napot kívánok neked!