Újabb hétfő, újabb menüajánlat az „52 nap húsmentesen” kezdeményezésünkhöz.

Ha reggel nincs annyi időd, hogy kását főzzél, vagy szeretnél még 20 perccel tovább aludni, akkor ez a banános granola neked való. Előző nap készítsd el, így mindig lesz mihez nyúlnod, akár vacsorára is eheted.

bananosgranola4

Ha gyors reggelire van szükséged, akkor ez a granola neked való.

Tízóraira és uzsonnára szintén egy gyors desszertet javaslok, melyet sok esetben reggel készítek el, amíg a gyerekek a kását kanalazzák. Ehhez szükség van áztatott, szárított dióra, de én ezt is előre el szoktam készíteni. Ez a szuper brownie: szuper finom, szuper gyors és szuper aktív leszel tőle 🙂

szuper-brownie2

Ez a szuper brownie: szuper finom, szuper gyors és szuper aktív leszel tőle

Ebédre gyakran fogok krémlevest javasolni, mert gyorsan és könnyen elkészíthető, ugyanakkor tápláló és meleg is. Ilyenkor van szezonja a póréhagymának, használjuk ki, főzzünk belőle levest, melyet tökmagolajjal és tökmaggal díszítünk.

leves-porehagyma2

Ilyenkor van szezonja a póréhagymának, használjuk ki, főzzünk belőle levest, melyet tökmagolajjal és tökmaggal díszítünk.

Télen gyakrabban készítek hüvelyeseket, és ha odafigyelünk a komplettálásra, akkor teljes értékű fehérjét tudunk biztosítani a szervezetünknek. Nos, ebben a főételben a bab és a zab párosítása ebből a szempontból (is) tökéletes.

hagymas-bab2

A komplettálást figyelembe véve tökéletes párosítás a bab zabpehellyel.

Múlt héten egy kedves ismerősöm kérdezte, hogy savanyú káposztából, krumpliból és répából mi finomat tudna készíteni vacsorára. Egy ízletes salátát ajánlottam neki, mely egyébként köretnek vagy akár főételnek is tökéletes. Neki nagyon ízlett, így remélem nektek is fog. 🙂

salata-kaposztas-krumpli

Ez a saláta, vagy éppen köret hidegen, melegen egyaránt finom.

Remélem, kedved lesz elkészíteni ezeket az ételeket, és az elfogyasztott vacsora után jól fogod érezni magad, hogy ez a nap (is) húsmentes lett.

Riczu Anikó