Mikre emlékszel gyerekkorodból és mikre fogsz leginkább visszatekinteni később? Mik azok, amik feltöltenek és igazi elégedettséget okoznak?

Ezek az ÉLMÉNYEK!!!

Hiába rendelkezik valaki rengeteg tárggyal, nagy házzal, drága luxuscikkekkel, az átélt élmények azok, amik meghatározzák az egész életünket és alakítják lelkivilágunkat. A tárgyak elveszhetnek, tönkremehetnek, ellophatják, de az élményeket nem veheti el senki.

Sokan úgy gondolják, hogy ehhez sok pénz kell. Ez csak akkor igaz, ha tévesen úgy véli valaki, hogy igazi élmény csak luxus utazás, drága szálloda, híres étteremben elfogyasztott vacsora lehet. Holott kevesebb pénzből is nagyszerű programokban lehet részünk. Főleg akkor, ha nyitott szemmel járunk és odafigyelünk a részletekre. Természetesen egy drága dolog is tud örömet okozni, de ennek a blognak az a célja, hogy ötleteket adjunk, hogyan lehet maradandó élményeket szerezni kevesebb pénzből.

Nyaralás, utazás, kirándulás, séta

 • Fedezd fel a környezetedet, ha a fővárosban élsz, akkor tömegközlekedéssel is könnyen eljuthatsz olyan kerületekbe, ahol még nem jártál. Lehetnek ezek belvárosi utcák, külső kerületekben lévő parkok, Budai-hegyek kiránduló övezetei, botanikus kertek. Például nemrég jártuk be Újpestet, ahol a műemlék Víztorony, a kertvárosban lévő kis családi cukrászda, a lakótelepen lévő csodás virágos sétányok, és az újonnan épült piacon elfogyasztott növényi tejes kávé is felüdülést okozott.
 • Járd végig Magyarország tájait. Vonattal minden nagyvárosba el lehet utazni, online vásárlás esetén 10-20%-kal olcsóbb a menetjegy, gyermekkel utazva 33-90% kedvezményben részesülsz. Nézz ki egy területet és gépkocsival autópálya helyett fő vagy mellékutakon közlekedve nagyon szép helyekre fogsz bukkanni. Nem is gondoltuk volna, hogy a Csepel-sziget is okozhat megkepetéseket: megújult holtág melletti sétány, Lóréven a mező közepén lévő kis kápolna, rengeteg tanösvény. Vidéki kis panzióban jóval olcsóbb a szállás, mint több csillagos hotelben, tényleg pár ezer forintból meg lehet ezt is oldani.
 • Ha wellness élményre vágysz, akkor kutass fel kuponos oldalakat, figyeld az akciókat. Ráadásul ha nem a zsúfolt ünnepnapokra foglalsz, akkor egyrészt sokkal olcsóbb, másrészt nem tömegben kell eltöltened az erre szánt pár napot.
 • Kedvezőbb feltételekkel tudsz külföldi utazást, nyaralást tervezni, ha időben, jóval előtte megveszed a menetjegyet, és lefoglalod a szállást. Mi azt tapasztaltuk, hogy közvetlenül a szállásadóval egyeztetve, saját magunk által megszervezve anyagilag jobban jöttünk ki, mintha ezt kiadtuk volna a kezünkből.

Koncertek, kulturális események

 • Ma már minden ilyen jellegű program megtalálható az interneten. Nem kell drága belépőjegyeket vásárolni, hiszen a városi napokon, vásárokon, jeles ünnepeken mindig vannak olyan fellépők, akik ingyenes koncertet adnak. Figyeld rendszeresen az erre szakosodott weboldalakat, vagy kedvenced honlapját. Mi tavaly és idén is eljutottunk így olyan előadók koncertjeire, ami a bakancslistánkon szerepelt 🙂
 • A legtöbb esemény szervezője biztosít “Early bird” jegyeket azoknak, akik a jegyvásárlás kezdetekor, jó előre megveszik a belépőt, használd ki ezt a lehetőséget!
 • A színházakban nem mindig a legdrágább jegy szól a legjobb helyekre… Mi például nem szeretünk a tömeg közepén vagy az első sorokban ülni, inkább az erkély szellősebb részén, ahová jóval kedvezőbbek a jegyárak.

Strand

 • Fedezd fel a lakhelyedhez közel eső természetes tavakat, kiépített strandokat, ahol legálisan lehet élvezni a vízpartot. Budapest környékén is számos dunai szabadstrand van, ahol civilizált környezetben tudsz kikapcsolódni.
 • A városi strandok belépőjegyei sokszor nem olcsók, viszont a legtöbb költség abból adódik, ha ott veszed meg méregdrágán egész napra az ételt-italt. Hűtőtáskával, szendvicsekkel, gyümölccsel, itallal felszerelkezve tényleg csak a belépőt kell megfizetni.
 • Ha nem egész napos strandolást tervezel, hanem munka után szeretnél kikapcsolódni vagy csak egy kis úszást tervezel, akkor vedd igénybe a 3 órás vagy a zárás előtti órákra vonatkozó kedvezményes belépőket.
 • Külföldi nyaralás tervezésénél nézz utána alaposan a helyi viszonyoknak, hogy ne ott kelljen szembesülni azzal, hogy nincs szabadon igénybe vehető fürdési lehetőség, csak fizetős, jó drágán.

Otthoni élmények

Nem feltétlenül kell mindig kimozdulni, elmenni valahova ha élményre vágysz. Otthon is  el lehet tölteni a szabadságot, rengeteg olyan lehetőség adódik, ami kikapcsol, de ennek egy feltétele van: ha nem dolgozol. Hiszen ha arra használod fel a hétvégéket, a szabadságod idejét, hogy bepótold az elmaradt ház körüli munkákat, takarítasz, vasalsz, vagy folytatod a munkahelyen megkezdett feladatokat, akkor nem marad időd a feltöltődésre. Mit lehet otthon csinálni?

 • Egyedül: olvass könyvet, fejts rejtvényt, nézz filmet, élvezd a hobbidat, pihenj (de a semmittevés is bőven belefér).
 • Társaságban: lehet sütögetni, jókat beszélgetni, társasozni, filmet nézni, képeket nézegetni, kertben játszani…

Ebből a néhány példából is láthatod, hogy nem feltétlenül kell vagyonokat költeni, hogy örömteli élményekben legyen részed. Nagyon kellemes, vidám nyarat kívánunk!