Azt vallom, hogy a kávézás egy nyugodt, elvonulós időszak kell legyen, amolyan kis szertartás. Finom illatok, beszélgetés, kis áthangolódás a napi gondokról. Ebben is fontos a mértékletesség és a minőség előtérbe helyezése.

Otthon, amikor darálok, főzök, megvan az elkészítésnek, és a fogyasztásnak is a maga varázsa. Sokszor látok a fővárosban siető embereket, egyik kézben mobiltelefon, másikban a kávé. Ezt is lehet, de itt pont a lényeg veszik el. Szerintem.

kave-zabtejjel

A kávézás lényeges eleme lehet a tej. Vannak akik – egyre többen – allergia, intolerancia miatt nem ihatják a tehéntejet, mások pedig csak egyszerűen nem szeretik. Már rég megdőlt, hogy a tej: élet, erő, egészség. Talán az egyre több embernél diagnosztizált érzékenység sem véletlen.

Milyen lehetőségeik vannak azoknak, akik „tejes” kávét vagy cappuccinót innának? És vajon milyen tejből készült a fotón látható tejhabos-réteges desszert-ital?

Tóth Tibor

A választ és a teljes cikket itt olvashatod…