December közepén, téli zimankóban, karácsony közeledtével mi mást ajánlhatnánk, mint könnyed, szórakoztató filmeket.

Lássuk a listát:

1.) A tél hercege (A royal winter, 2017.)

Mesejáték felnőtteknek. Főhőse Maggie egy last-minute európai nyaraláson vesz részt, és az események „véletlen” alakulásával egy valódi tündérmese közepén találja magát. Az egész egy jóképű helybélivel való találkozással kezdődik. A helyzet egyre bonyolultabbá válik, amikor Maggie megtudja, hogy az ifjú valójában egy igazi herceg, akiből hamarosan király lesz. A fiú anyja rossz szemmel nézi a herceg és a turistalány romantikus kapcsolatát. A történet happy enddel végződik? Járj utána 🙂

 

 

2.) Ten Inc Hero (2007.)

Hangulatos, könnyed, humoros, de mégis mély értelmű film barátságról, szerelemről, emberi karakterekről. És arról, hogy ne ítéljünk a kinézet alapján. A végén azt veszed majd észre magadon, hogy te is vágysz hasonló kapcsolatokra, olyan társaságra, mint a filmben bemutatott összetartó közösség.

 

 

3.) Holiday (The Holiday 2006.)

Két összetört szívű lány, akik különböző földrészeken élnek, a világhálón egymásra találnak. Miután kölcsönösen elmesélik bánatukat, elhatározzák, hogy ideiglenesen otthont cserélnek, hogy kipihenjék magukat. A vakáció azonban nem egészen a tervek szerint alakul. A környezetváltozás sok új dolgot, meglepetést hoz az életükbe és lelkük is megtalálja helyét a világban.

 

 

4.) A Kezdő (The Intern 2015.)

Ben, a film főszereplője mindennel próbálkozik, hogy az élete teljes legyen a felesége halála után is. Nem boldogtalan, de van az életében egy űr, amit úgy érzi, ki kell töltenie. Az utcán pillantja meg egy internetes cég hirdetését, amely gyakornokokat keres, feltétel a betöltött hatvan év. Mit hoz az élet, amikor a kezdő munkavállaló nyugdíjas korú és a főnök egy fiatal nő? Hát nem éppen zökkenőmentesen indul a közös munka, különböző szeszélyek, különböző szokások és hasonló nyakasság ütközik össze. Idővel azonban kiderül, hogy sok közös van bennük. Kedves, megható, humoros történet napjaink hőseiről.

 

 

5.) Szerelembe gurulva (Tout Le Monde Debout, 2018.)

Jocelyn sikeres üzletember, híres nőcsábász, megrögzött hazudozó és szerepjátékos, az egyéjszakás kalandok bajnoka. Egy véletlen félreértés folytán kerekesszékesként próbál szerencsét egy gyönyörű lánynál, aki bemutatja neki mozgássérült nővérét.  Innentől kezdve teljesen átalakulnak az érzései és az egész élete felborul. Lehet-e mentség a szerelem a hazugságra? Meddig tartható fenn a szerepjáték egy párkapcsolatban és milyen áron? És persze: mi mindenre vagyunk képesek a szerelemért?