Sokan azt gondolják, hogy ha nem eszünk húst és tojást, akkor milyen szegényes lesz a húsvéti asztalunk. Nos, ez nem így van. Lehet kapni különböző gabona gömböcöket, amelyek remekül helyettesítik a sonkát, DE én most ezen is túllépve más finomságokat ajánlok nektek.

A kalács egyszerűen elkészíthető bocitej és akár tojás nélkül is, egy kis narancsot hozzáadva pedig igazán pikánssá tehető.

narancsos-kalacs

Szereted a gyümölcs joghurtot? Ugye tudod, hogy a bocitejből készült gyümölcsös joghurtot a rossz ételtársítás miatt jobb elkerülni, mert csak erjedés, puffadás lesz az eredménye. Viszont nem kell lemondani ezekről az ízekről, készíthetünk növényi joghurtot, amelybe viszont már tehetünk gyümölcsöket.

kokuszjoghurt

Ha már húsvét, akkor sárgarépa. Igazán finom granola készíthető belőle, amely házilag készített mandulatejjel tökéletes reggeli.

sargarepas-granola

Tojáskrém tojás nélkül? Igen. Mindenképp készítsétek el ezt a medvehagymás hamis tojáskrémet, amely kenyérre kenve és sok-sok zöldséggel megpakolva igazán finomnak ígérkezik. A tojás hamisítatlan ízét a himalájai fekete só biztosítja.

tojaskrem

Remélem tudtam ötleteket adni, hogy – a hagyományokon túlmutatva – finoman és egészségesen kezdődjön a húsvét reggel.