Ahogy az előző blogunkban arról írtunk, hogy miért és hogyan lehet házilag kozmetikumot készíteni, ugyanígy a friss, otthon kisült kenyérnek is megvan a maga varázsa.

A pékárut is be lehet szerezni a boltokból, pékségekből, de legtöbb esetben fogalmunk sincs mi található benne, mit fogyasztunk el kenyér címén. A kozmetikumokra legalább rá kell írni az összetevőket, ezt a kenyér esetében sok helyen csak külön kérésre adják meg nekünk.

Ráadásul aki érezte már a frissen kisült kenyér illatát és belekóstolt a még gőzölgő meleg tésztába, az tudja igazán mire gondolunk, amikor nagy lelkesedéssel ajánljuk mindenkinek az otthoni kenyérsütést.

Lehet kézzel gyúrni, dagasztani, sütőben sütni, de ma már rendelkezésünkre állnak modern, praktikus konyhai gépek is, amikkel tényleg gyerekjáték az egész művelet.

Hogyan kezdj hozzá, milyen bevált alaprecept segíthet ebben és milyen különleges gabonából készült őrleményből süss, ha nem szeretnél magas gluténtartalmú búzalisztet használni?

Ehhez ad támpontokat Tóth Tibi természetgyógyász, kattints IDE a részletekért!