Nagyon sok múlik azon, hogyan gondolkodunk, mit gondolunk magunkról, cselekedeteinkről, azok kimeneteléről, környezetünkről. Ez nagyban befolyásolja, meghatározhatja kudarcainkat és természetesen sikereinket is. A mentáltréner egyik fő célja, hogy sikeres gondolkodásmód irányába terelje ügyfelét, aki ezáltal jobb teljesítményt hozhat ki magából.

Mit is jelent mindez a sportban?
A mentáltréning egy olyan támogató folyamat, mely személyre szabott technikákat, fejlesztő módszereket, gyakorlatokat alkalmaz, ezeken keresztül segítve a sportolót képességeinek felszínre hozatalában és hatékony alkalmazásában.

A mentáltréner segít:

  • a pontos, mérhető cél meghatározásában, s annak eredményes elérésében
  • az edzéseket, versenyeket érintő nehéz helyzetek és akadályok leküzdésében
  • felismerni, kezelni a felmerülő konfliktusokat, stresszhelyzeteket
  • harmóniát teremteni a sportoló és környezete között, kiegyensúlyozottabbá tenni a mindennapokat

Egyéni sportolók, csapatok és edzők részére kínál olyan eszköztárat, amely támogatni tudja a hatékonyabb, jobb együttműködést mind csapaton belül, mind az edzővel. A közös munkával növelhető, fenntartható a motiváció, az önbizalom. Lehetőséget nyújt az önismeret erősítésére, a változásra, változtatásra (szemléletmód, komfortzóna, szokások, babonák). Gyakorlati feladatokon keresztül elérhető a hatékonyabb időbeosztás, koncentráció, fókuszáltság.
Szükség esetén a mentáltréner a problémák időben történő felismerésével segíthet a sportolónak eljutni megfelelő szakemberhez, hiszen a testi, lelki betegségek kezelése már túlmutat lehetőségein.
Mindezek figyelembevételével a sportoló és edző kölcsönös érdekeit szem előtt tartva érdemes beépíteni a mentáltréninget is a felkészülésbe, gyermek sportolóknál a szülő is bekapcsolódik a folyamatba.

A Mentatlon csapata
Bár csapatunk jelenleg két főből áll, ám annál lelkesebbek vagyunk, teli ötletekkel, tervekkel a jövőre nézve. Hosszútávú célunk, hogy a velünk dolgozó sportolókat a későbbiekben minél szélesebb körben segíthessük. Hasonló gondolataink, ötleteink mellett igyekszünk különbözőségeinket is a javunkra fordítani, kihasználni az ebben rejlő lehetőségeket. Eszköztárunk egyik fő alappillére a humor és önirónia, hisz a nevetés sokszor már önmagában is rengeteget segít.
Bízunk és hiszünk benne, hogy közös erővel még többet tehetünk a sikerért.

Megtalálsz minket:

Várjuk érdeklődésedet az info@mentatlon.hu e-mail címen, illetve az alábbi privát elérhetőségeinken:Babirák Beáta +36-30-241-8038, e-mail: babirakbea@mentatlon.huErdei Dóra +36-30-864-2152, e-mail: erdei.dora@mentatlon.hu