Hogy érzed Magad a bőrödben? Mit látsz, amikor belenézel a tükörbe? Elégedett vagy a külső megjelenéseddel?

A bőr szépsége, egészsége azon múlik, hogy kívülről és belülről mivel táplálod, támogatod a működését, vagy épp ellenkezőleg, mivel ártasz neki.

szepbortitka

Maguk a szépészeti és higiéniai szerek is hozzájárulnak a bőrön és az egész szervezetben keletkező rendellenességekhez. Ezzel kapcsolatban érdemes elolvasni  a kozmetikai ipar kínálta veszélyes anyagokról szóló sorozatomat. A káros kozmetikumok miatt bőrünkkel teljesen elfeledtetjük, milyen felépítő, lebontó és regeneráló folyamatokat kellene elvégeznie. Az eredmény nem a még jobban ragyogó szépség, hanem az idő előtti öregedés és a különböző bőrhibák megjelenése lesz.

Furcsa ellentmondás: a kozmetikai ipar a szépségért, a jó közérzetért indul harcba, ám ennek Te magad lehetsz az áldozata! Valóban a TE érdeked, hogy számtalan vegyipari újdonságot próbálj ki a saját bőrödön?

A bőr megfelelő kezelése szempontjából nagyon fontos az is, hogy felismerd a bőrtüneteid mögött rejlő belső kiváltó okokat.

Tudnod kell, hogy minden, ami az életmódoddal kapcsolatos és a lelkedben zajlik, befolyásolja tested működését, ami meglátszik a bőrödön is!

Milyen tényezőkre kell odafigyelned, ha egészséges szeretnél lenni, ami ráadásként szép bőrt is eredményez?

Olvass tovább…