Ezek vagyunk MI (és én)

Emberi, hétköznapi történeteket olvashatsz ebben a most induló sorozatomban, melyek néha megnevettetnek, vagy éppen elgondolkodtatnak, de az is lehet, hogy magadra ismersz 1-1 mondatban. Miként élem meg a nagycsaládosok mindennapjait, mi fontos és mi nem a hétköznapokban. Például a vasalás nem. 😀

Miért is kezdtem el írni? Mert olcsóbb, mint a pszichológus. 🙂 Akár terápiaként is felfogható az, hogy kiírom a gondolataimat, megosztom az érzéseimet, a problémáimat, és rájövök arra, hogy bizony sokan járnak ugyanebben a cipőben, mint én. És az is egy fontos szempont, hogy nem megyek a család idegeire. 😀 De kezdjük az elejéről.

Igazából ezt a blogot 16 évvel ezelőtt lett volna jó elkezdeni, amikor a nagylányom megszületett. Aztán 3 évenként jött a második és a harmadik. Ebből is látszik, hogy a női uralom van a családban. 😀

A lányaim nevelése mellett elvégeztem két főiskolát (informatikus könyvtáros és természetes gyógymód tanácsadó), írtam egy könyvet (Babakonyha), próbálom életben tartani három honlapomat (babakonyhatudatosan.hu ; eltetoetelek.hu ; eltetoetelek.blogspot.hu) valamint folyamatban van egy online tanfolyam írása is. Tagja vagyok a Jó Együtt közösségnek, szervezünk életmódnapokat, táborokat, támogatjuk és segítjük egymást, és a hozzánk fordulókat. Most pedig visszamentem főállásba dolgozni. Ez egészen más felállás, hiszen kötött munkaidő van, most néhány dolog háttérbe szorult, de csak ideiglenesen.

A mindennapok olyan változatosak, mint a szivárvány színei, csak éppen nem mindig olyan ragyogóak. Sok szervezés kell, hogy melyik gyerek mikor végez, hova megy és mikor kell értük menni. Én sem vagyok tökéletes, hagytam már a kicsit a zeneiskolában, úton hazafelé volt furcsa, hogy mintha eggyel kevesebb gyerek lenne.

Szóval közel sem vagyok tökéletes, és nem is mondtam ezt soha, bár azért igyekszem az elveim szerint nevelni őket. Sarkalatos pont, amiből nem engedek: tanulás, táplálkozás, sport, életmód, számítógépezés, telefonozás.

Miről is fogok írni? Az életünkről. Gyakran fogom emlegetni a magyar oktatást, és a magyar egészségügyet, de fontos az életemben a természetes gyógymódok, az egészséges életmód és a kultúra is.

Ha újév, akkor újévi fogadalmak. Nem hiszek benne, na de éppen azért. 😀 Talán sikerül tartanom magam hozzá.

  1. Folytatom a futást és futok egy (vagy több 😀 ) félmaratont.
  2. Sikeresen lezajlik az első félévben a lakásfelújítás és a költözés.
  3. Minden évben legalább két új képzést végzek el.
  4. Koordinálom a gyermekeim mindennapjait. Ez lesz a legnehezebb. 🙂

Ennyi… ez nem is olyan vészes, igaz?

Riczu Anikó